Tranebærkage

90 g smør
200 g farin
175 g mel
Lidt groft salt

1,75 dl creme fraiche 9% eller 18%
1 æg
¾ tsk kanel
¾ tsk natron
75 g valnødder
75 g tørrede tranebær

Evt. 1½ lille æble i små stykker

Smør, farin og mel smuldres sammen.
Halvdelen af blandingen lægges ned i en smurt springform og trykkes lidt sammen. (Når kagen er bagt er dette lag blevet til en sprød bund).
De øvrige ingredienser (på nær tranebær og valnødder) tilsættes resten af smuldre-dejen.
Til sidst blandes tranebær og valnødder i, og evt. lidt æblestykker.
Dejen kommes i springformen ovenpå bunden af smuldre-dej (der ikke skal bages først).
Kagen bages ca. 40 min ved 180 grader.

Æblestykker i dejen gør kagen mere frisk og fugtig – men for mange æbler kan resultere i at bunden ikke bliver sprød (selvom der ikke bliver noget i vejen med smagen).