Stikkelsbærtærte
Dej:
150 g smør
150 g sukker
1 æg
200 g mel
2 tsk vanilliesukker
1 tsk bagepulver
Fyld:
500 g grønne stikkelsbær (gerne frosne)
150 g sukker
½ tsk kanel
1 dl vand
Evt. pynt: perlemelis og hakkede hasselnødder/mandler
Fyld:
Hæld vand, sukker og kanel i en gryde og bring det i kog. Lad lagen koge 2 minutter under låg. Tilsæt de rengjorte stikkelsbær, tag gryden af varmen og lad bærrene trække natten over (eller til de er helt kolde).
Bund:
Smuldr smør med mel, sukker og vanillesukker. Tilsæt ægget, så dejen er som grove brødkrummer. Tryk 2/3 af dejen ud i en tærte- eller springform, og lad dejen gå lidt op af siderne. Lad stikkelsbærrene dryppe godt af og kom dem i, og fordel resten af dejen ovenpå. Drys evt med perlemelis og hakkede nødder.
Bag tærten i ca 25. min ved 200 grader.
Tærten serveres lun eller kold.