Røsnæskage

100 g blødt smør
100 g sukker
3 æg
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
90 g malede mandler (gerne med hinde)
fintrevet skal af 1 citron

ca 6 spsk abrikosmarmelade

Smuldrelåg:
125 g mel
80 g koldt smør
75 g sukker

Lidt perlemelis

Smør og sukker røres godt, og tilsættes æggene et ad gangen og citronskallen. Mel, bagepulver og mandlerne blandes, og dejen røres sammen.

Kommes i en smurt springform (ca 24 cm i diameter), og glattes jævnt ud.

Abrikosmarmeladen fordeles i nogle klatter oven på dejen.

Ingredienserne til låget smuldres sammen og fordeles øverst. Drys lidt perlemelis hen over til sidst.

Kagen bages ved 200 grader i ca 35 min.

PS: navnet fik kagen fordi jeg øvede mig på den i sommerhus på Røsnæs for nogle år siden