Rødbedekage
200 g farin
2 æg
1,25 dl olie
125 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt ingefær
1 tsk vanillesukker
En knivspids salt
Saft af ¼ citron
150 g reven rå rødbede
Creme:
100 g flødeost naturel (stuetemperatur)
25 g smør (stuetemperatur)
100 g flormelis
Lidt citronsaft
Æg og farin piskes, og olien tilsættes. Mel blandet med bagepulver og krydderier røres i, og til sidst røres de revne rødbeder og citronsaft i. (Dejen er nu meget rød, men det går desværre noget af i bagningen). Dejen fordeles i en smurt springform, og bages ca 45 min ved 180 grader. Når kagen er helt kold lægges cremen ovenpå.
Creme:
Ingredienserne piskes sammen med en håndmixer til en luftig creme og fordeles ovenpå kagen.
Kagen kan pyntes med rødbedestrimler tørret i ovn (meget lav varme) eller microovn.
Kage skal opbevares på køl.