Idégrundlag og historie

Vi vil gerne have, at caféen skal være en lille oase, hvor alle kan tage en pause og nyde naturen rundt om os.

Maden skal være veltilberedt, enkel og fremstillet af gode råvarer helt fra bunden. Råvarerne skal være “naturlige”, og det gør, at vi bruger økologiske varer så meget som muligt – naturlige som i naturcafé. Økologien har aldrig været et mål i sig selv, men et middel og en vigtig medspiller på sidelinien. Vi bruger helst råvarer fra lokale producenter, hvor vi kender varens vej fra jord til bord og kender producenten.

Vi vil gerne bruge naturen rundt om os så meget som muligt, sådan at så mange som muligt får glæde af den. Vi har lige fra starten haft forskellige aktiviteter i naturen – fx hestevognskørsel, ture med en naturvejleder eller motion i naturen. Men vi fandt ud af, at også andre aktiviteter passer fint i caféen – sådan har vi fx mange mindre musikarrangementer i løbet af sæsonen. Vi har også nogle kunstnere, der udstiller og andre, der kommer med deres produkter og har en lille bod herude en søndag. Vores sommerprogram er efterhånden blevet meget omfattende, og det er et herligt (men stort) vinterprojekt at få alle aftalerne på plads.

Vi vil gerne have plads til alle slags gæster – om I kommer alene, i forskelige grupper, med babyer eller oldinge, med veninder eller hele familien. Hunde er også velkomne – så længe de er i snor, under kontrol og bliver udenfor huset. Vi holder meget af cyklende gæster, men kom også gerne gående, i bil eller til hest.

Lidt historie

Vi havde boet herude i en del år, da jeg fik den idé, at jeg gerne ville lave “noget” her på stedet. Jeg var træt at at skulle herfra i hast hver morgen, og først komme hjem igen sidst på dagen. Jeg havde:

  • en der kunne lide at lave mad og bage kager (og også spise dem!)
  • et hyggeligt sted lige op til en fredelig skov
  • en mark med nogle får
  • en rimelig tæt befolket egn og nem adgang til store veje

Nå ja, det kunne da blive til en naturcafé! Jeg drøftede idéen med forskellige, og der var da mange, der ikke troede på, at gæsterne ville finde os. Men jeg var stædig, fik lov af myndighederne, vi kløede på med at gøre lokalerne klar (godt hjulpet af mange venner) og endelig d. 10.07.1998 kunne vi åbne caféen. Vi startede meget småt med kun mig selv og lejlighedsvis hjælp af naboen, men efter et par år måtte der mere personale til – det første køkken blev efterhånden for lille, og vi byggede et nyt stort køkken til i 2008. Nu har caféen den størrelse, den skal have………..den skal stadig være overskuelig, og vi skal stadig have tid til en lille snak med vores gode stamkunder.