Nøddebunde til hindbærlagkage
Bunde:
115 g sukker
3 æg
100 g mel
½ tsk bagepulver
1 tsk pulverkaffe
75 g hasselnødder, hakkede
Fyld:
Ca 4 dl piskefløde
Lidt sukker efter behag
Ca 400 g jordbær el hindbær
Eller ca 350 g god frugt kompot
Æg og sukker piskes let og luftigt med håndpisker. Når man har pisket lidt, sættes skålen over et varmt vandfad, og der piskes indtil æggemassen er cremet. Tag skålen af vandbadet, og pisk lidt endnu.
Sigt mel og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med kaffepulver og nødder.
Dejen hældes i en smurt springform og kagen bages i ca 40 min ved 175 grader.
Når kagen er helt kold, flækkes den til to lagkagebunde.
De pæneste af de skyllede bær tages fra til pynt, resten halveres (hvis det er jordbær).
Fløden piskes og 1/3 tages fra til pynt.
Bærrene vendes ned i resten af flødeskummet, der tilsættes sukker efter behag, og blandingen lægges mellem lagkagebundene.
Lagkagen pyntes med flødeskum og de pæne bær.
NB: Når sæsonen med friske bær er ovre, bruger jeg hindbærkompot. Jeg bruger ca 250 g bær, der gives et opkog med 200 g sukker og jævnes med 1-1½ spsk maizena rørt ud i koldt vand. Skal være helt kold førend det vendes i flødeskum.