Knækbrød

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl tørrede tranebær, let hakket

3½ dl hvedemel

2 dl vand

2/3 dl olie, gerne olivenolie

1½ spsk honning

1 tsk bagepulver

1½ tsk salt

Alle de tørre ingredienser røres sammen, vand og olie tilsættes, og det røres til en jævn dej.

Rul halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagpapir – det skal være meget tyndt, men samtidig så jævnt som muligt. Tag det øverste papir af, og læg resten over på en bageplade.

Gør det samme med den anden halvdel af dejen.

Rids evt. dejen i firkanter med en skarp kniv.

Knækbrødene bages i 15-20 min ved 200 grader (gerne varmluftsovn) til de er gyldne. Efter bagningen knækkes de i mindre stykker – men det kan være meget svært at gøre det  i pæne firkanter. Man kan også bare vedtage at det skal være i “brud”-stykker ……….det smager i hvert fald rigtig godt.

Afkøles helt og opbevares i en tæt dåse.