Butik
Inde i caféstuen er der én væg med reoler, så det er ikke nogen stor butik, der er tale om. Hyldemetrene skal bruges med stor omtanke, og det er et hyggeligt job at finde lige de varer, der passer hertil, og som jeg kan stå fuldt inde for.
Jeg fremstiller selv en række produkter (mest om vinteren), og vil derudover helst have varer, hvortil jeg kender ophavsmanden/kvinden, og som man ikke lige finder andre steder.
Selv rører jeg sennep, og har efterhånden fundet frem til 7 slags:
- sennep med whisky, farin og chili
- sennep med enebær og honning
- sennep med rosmarin, mynte og honning
- sennep med kanel, kardemomme og ingefær
- sennep med peberkorn, karry og hvidløg (den mest krasse!)
- sennep med øl
- sennep med æble
Under et besøg hos en veninde i Mariager lærte jeg Mariager Sydesalt at kende – 250 mill. år gammelt fra Hvornum Horsten. (Besøg selv Danmarks Saltcenter i Mariager, det er vældig interessant).
Dette salt bruger jeg som basis for mine krydderisalt-blandinger, hvoraf jeg pt. har 5 slags. Salt med:
- rosmarin, mynte og hvidløg
- chili, paprika, koriander og tørret mango
- timian, dild og brændenælde
- oregano, basilikum og soltørret tomat
- karry, ingefær og limeblade
Der er hjemmebagte småkager og vanillesukker, som jeg har fremstillet af økologisk sukker og polynesisk vanille.
Mange af de fødevarer, der er på hylderne, er råvarer, der indgår i café-køkkenet, fx te, kaffe og chokolade. Jeg har lakrids i forskellige varianter – bl.a. fra BAGSVÆRD LAKRIDS og en dejlig serie lakrids fra Italien, i helt små stykker (a la engelsk lakrids) og pakket i nogle søde små, lommevenlige æsker. I kan købe øl fra “Det Våde Får” med hjem (eller nyde den i caféen).
Her til jul har vi selvfølgelig en masse julevarer på hylderne, fx smukke engle, nisseringe (hvor nisserne står i en ring omkring et fyrfadslys, og vores egen stjernelysestage til ophæng – enkel og meget smuk! Jeg har mange gavekurve stående parat, og på forudbestilling vil jeg gerne pakke lige den kurv, I måtte ønske jer.