Bastogne-kager
Bund:
Ca 130 g knuste bastogne-småkager (½ pakke)
Creme:
240 g flødeost light
240 g creme fraiche 18%
240 g græsk yoghurt 10 %
10 spsk flormelis
2 tsk god vanilje-sukker
3 dl piskefløde (pisket til skum)
Topping:
Friske jordbær, hindbær, brombær el. lign.
De knuste småkager lægges i bunden af nogle portionsskåle eller i et pænt fad. Jeg plejer at bruge nogle små portions-tærteforme, og der bliver ca 12 stk af denne portion.
Cremen røres sammen med håndmixer – flødeosten er nemmest at arbejde med, hvis den har stuetemperatur. Den piskede fløde vendes forsigtig i til sidst.
Cremen fordeles over de knuste småkager.
Til sidst lægges de friske bær øverst og pyntes med fx lidt citronmelisse, mynte eller små hjulkroneblomster.
Cremen kan fint laves nogle timer før brug, men det er bedst at lægge kagen sammen umiddelbart før servering, så bunden stadig er sprød.
NB: Har man ikke frisk frugt, kan fx abrikoskompot fint bruges i stedet.
Jeg bruger mit eget vanilje-sukker, men korn fra en vanilje-stang er selvfølgelig mindst lige så godt (bare lidt mere besværligt).