Inde i caféstuen er der én væg med reoler, så det er ikke nogen stor butik, der er tale om. Hyldemetrene skal bruges med stor omtanke, og det er et hyggeligt job at finde lige de varer, der passer hertil, og som jeg kan stå fuldt inde for.

Jeg fremstiller selv en række produkter (mest om vinteren), og vil derudover helst have varer, hvortil jeg kender ophavsmanden/kvinden, og som man ikke lige finder andre steder.
Selv rører jeg sennep, og har efterhånden fundet frem til 7 slags:

- sennep med whisky, farin og chili
- sennep med enebær og honning
- sennep med rosmarin, mynte og honning
- sennep med kanel, kardemomme og ingefær
- sennep med peberkorn, karry og hvidløg (den mest krasse!)
- sennep med øl
- sennep med æble

Under et besøg hos en veninde i Mariager lærte jeg Mariager Sydesalt at kende - 250 mill. år gammelt fra Hvornum Horsten. (Besøg selv Danmarks Saltcenter i Mariager, det er vældig interessant).
Dette salt bruger jeg som basis for mine krydderisalt-blandinger, hvoraf jeg pt. har 6 slags. Salt med:

- rosmarin, mynte og hvidløg
- chili, paprika, koriander og tørret mango
- timian, dild og brændenælde
- oregano, basilikum og soltørret tomat
- karry, ingefær og limeblade
- nøddesalt

Jeg koger også marmelade, i år regner jeg med at have citron/gulerod-, og abrikosmarmelade på hylderne. Der er hjemmebagte småkager, og vanillesukker, som jeg har fremstillet af økologisk sukker og polynesisk vanille.

Mange af de fødevarer, der er på hylderne, er råvarer, der indgår i café-køkkenet, fx te, kaffe og chokolade, og jeg har lakrids i forskellige varianter - både sød, salt, og sukkerfri. Vi har en dejlig serie lakrids fra Italien, i helt små stykker (a la engelsk lakrids) og pakket i nogle søde små, lommevenlige æsker. De er fra fabrikken "Liquirizia Amarelli", der hævder, de er verdens ældste lakridsfabrik!
Vi har en serie økologiske krydderier fra det lille firma "Krydderibazar". Krydderierne er pakket i fine små æsker, der er nemme at stable overskueligt på køkkenhylden. De er inddelt i 7 grupper med hver sin farvekode, og det er således hurtigt at finde noget fx "stærkt", "sødt" eller "umami". Nogle af krydderierne er vildsorter, dyrket i naturresevater eller små junglehaver og for alle gælder, at de er dyrket under naturens egne betingelser og håndplukket. Krydderibazar har ialt ca 85 krydderier - jeg har begrænset mig til ca 20 slags.

Lidt tekstilvarer, håndmalede polske te-krus samt nogle postkort og andre småting kunne måske friste - for ikke at tale om de lækre uldplaider fra Silkeborg Uldspinderi. 

Om sommeren har jeg ikke gavekurve stående parat, men efter forudbestilling vil jeg gerne pakke lige den kurv, I kunne ønske jer.