5 dl koldt vand
15 g gær
2 spsk olie
1½ spsk honning
½ spsk salt
1 dl hel  spelt (udblødes i lidt kogende vand et par timer før)
1 dl speltflager
1 dl græskarkerner
4 spsk kommen (kan sagtens udelades)
3 dl grovmalet speltmel
ca 10 dl fintmalet speltmel

ca 1 dl tørrede tranebær

Sammenpisket æg, kommen, græskarkerner


Gæren opløses i vandet, og olie, honning og salt tilsættes.

De forskellige slags kerner og det grove speltmel røres i.

Til sidst røres det fine speltmel i - dejen skal stadig være ret blød. Skålen dækkes med et fugtigt viskestykke og sættes i køleskab natten over.

Næste dag hældes dejen ud på en meldækket bordplade, tranebærrene æltes i og bollerne formes (ca 22 stk).

 

Bollerne efterhæves ved stuetemperatur, pensles med æggestrygelse og drysses med lidt kommen og græskarkerner.

 

Sættes i en 200 grader varm ovn i ca 20 min - bollerne flyder som regel noget ud og bliver ret flade.......især hvis de har hævet for længe.

Tilbage til oversigt