100 g smør eller margarine
150 g sukker
2 æg (gerne små)
150 g mel
0,75 dl creme fraiche eller fløde
2 tsk reven appelsinskal
1½ tsk vanillesukker
1½ tsk bagepulver

3-4 skrællede æbler skåret i både
50 g orangechokolade
65 g grofthakkede valnødder

1-2 spsk sukker eller perlemelis
1 tsk kanel

Smør røres blødt med sukker, og æggene tilsættes et ad gangen. Den revne appelsinskal tilsættes. Mel blandes med vanillesukker og bagepulver og tilsættes, og til sidst røres creme fraichen i.
Dejen fordeles i en smurt springform, og den hakkede chokolade samt valnødder fordeles ovenpå.
Æblebådene lægges i mønster rundt ovenpå dejen, og må gerne trykkes lidt ned i dejen.
Til sidst drysses med sukker og kanel.

Bag kagen i ca 45. min ved 180 grader.

Tilbage til oversigt