175 g smør/margarine
175 g sukker
2 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
evt 1 tsk vanillesukker

ca 300 g frugt (500 g hvis blommer)
3-6 spsk perlemelis
1 tsk kanel, hvis frugten er blommer

50 g hakkede nødder

Rør fedtstof og sukker godt sammen.
Rør æggene i et ad gangen.
Bland forsigtigt mel og bagepulver i.
Kom godt halvdelen af dejen i en velsmurt tærte eller springform og forbag bunden ca 20 min ved 175 grader.
Læg frugten på (blommerne i halve med den buede side opad). Drys med perlemelis og evt kanel.
Fordel resten af dejen i klatter ovenpå og drys med perlemelis og de hakkede nødder.
Bag kagen yderligere i ca 30 min.

Serveres kold el. lunken med creme fraiche eller flødeskum.

NB: Mængden af tesukker reguleres efter hvor sød frugten er.

Tilbage til oversigt