Dej:
1½ dl lunken mælk
15 g gær
50 g smør
50 g sukker
Lidt salt
½ æg
Ca. 350 g mel

Fyld:
75 g blødt smør
75 g sukker
1½ tsk kanel
1 ¾ dl rosiner
½ dl solsikkekerner
2 spsk mel

2 æbler i små stykker

Pynt: perlesukker og hakkede nødder.

Dej:
Smør og mælk lunes, og heri opløses gæren. Tilsæt sukker, salt og æg. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes til sidst. Hæver et lunt sted i en time (tildækket).

Imens røres fyldet (bortset fra æblestykkerne) sammen.

Dejen rulles ud til en plade på ca. 25 x 45 cm, og fyldet smøres herpå. Lad der være lidt afstand til den ene langside. Ovenpå fordeles æblestykkerne.
Nu foldes dejen ind på langs fra hver side – den side, hvor der ikke er så meget fyld, foldes ind til sidst. Enderne bukkes ind, og kringlen lægges over på en bageplade.
Kringlen ridses med en kniv – den skal lige sprække en smule.
Efterhæver ca ½ time.
Pensles med æg og drysses med hakkede nødder og perlesukker.

Bages ca 25 min ved 200 grader.

Tilbage til oversigt