75 g rosiner
ca ¾ dl portvin

150 g smør el. margarine
150 g sukker
3-4 æg (afhængig af størrelsen)
150 g mel
2 tsk pulverkaffe
1 tsk bagepulver
100 g valnødder, hakkede

Mocca-glasur:
120 g flormelis
10 g smør, blødt
1 tsk pulverkaffe opløst i ca 1 spsk kogende vand
Lidt grofthakkede valnødder

Start dagen før med at lægge rosinerne i blød i portvinen.
Fedtstof og sukker røres lyst og let.
Tilsæt æggene lidt efter lidt (dejen kan godt skille lidt).
Bland mel, bagepulver og pulverkaffe – og sigt det ned i æggemassen.
Tilsæt til sidst valnødder og rosiner (samt evt det portvin, rosinerne ikke har opsuget).
Hæld dejen i en velsmurt springform, og bag den ca 35 min ved 180 grader. Bag endelig ikke kagen for meget - så bliver den tør.

Glasur:
Rør glasuren godt sammen. Det er vigtigt, at smørret er blødt for at glasuren bliver jævn. Glasuren skal være ret tyk og smøres på den kolde eller lune kage. Pyntes med valnødder rundt i kanten.

Tilbage til oversigt