150 g smør eller margarine
150 g sukker
2 æg (gerne store)
150 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 spsk birkes
40 g grofthakkede mandler
45 g kokos
Ca. 120 g ananas i små stykker (dåse er OK)
¾ dl ananas saft (også fra dåsen)

Glasur:
20 g smør (blødt)
80 g flormelis
Ananas-saft
50 g kokos
Evt. et par dråber gul frugtfarve

Smør og sukker røres blødt, og æggene tilsættes et ad gangen.
Mel blandet med bagepulver og de øvrige tørre ingredienser røres i.
Til sidst røres ananasstykker og –saft i.
Dejen fordeles i en smurt springform, og bages ca 40 min ved 180 grader. Når kagen er helt kold lægges glasuren på.

Glasur:
Det bløde smør og flormelis røres til en glasur med ananassaft (som evt er varmet først). Glasuren skal være meget tynd indtil kokosmelet kommes i. Hvis man synes glasuren er for bleg, kan et par dråber gul frugtfarve tilsættes.
Glasuren fordeles ovenpå kagen, og øverst drysses med kokos.

Kagen kan godt have lidt smuldrende tendenser! 

Tilbage til oversigt